malerfirma maler firma malermester hvidovre børndby glostrup rødovre københavn

Sådan fjerner du gammelt tapet: Tips og tricks

Fjernelse af tapet kan virke som en skræmmende opgave. Der er mange måder at fjerne tapet på - nogle metoder er nemmere end andre. I dette blogindlæg vil vi diskutere den bedste måde at fjerne tapet på, afhængigt af din situation. Vi vil også give dig tips og tricks til tapetfjernelse, så du kan få arbejdet gjort hurtigt og effektivt! Hvis du er i gang med et projekt til fjernelse af tapet, er det første skridt at vurdere situationen. Har du at gøre med gammelt tapet, der skaller af eller er revnet? Eller er du ved at fjerne tapet fra et nyt hjem? Typen af tapet er afgørende for den bedste måde at fjerne det på.


Hvis du har at gøre med gammelt tapet, er den bedste måde at fjerne det ved at bruge en tapetdamper. En tapetdamper løsner tapetklæbemidlet, så det bliver lettere at fjerne tapetet. Du kan leje en tapetdamper eller købe en til dit hjem.


Hvis du fjerner tapetet fra et nyt hjem, kan du måske fjerne tapetet uden at bruge en damper. I så fald kan du bruge et tapet opløsningsmiddel til at fjerne tapetet. Sørg for at læse producentens anvisninger omhyggeligt, før du bruger et produkt.

Afrenset tapet fra vægge

Dette skal du bruge til afrensning af tapet

  1. Afdækning (plastik)

  2. Tape

  3. Skrabejern (til tapet afrensning)

  4. Hobbykniv og knivblade

  5. En blomsterforstøver eller en tapetafdamper 

  6. Tapet opløser eller almindelig skyllemiddel til tøj vask

  7. Affalds sække

  8. Masser af muskelkraft og godt humør

  9. En radio med god musik :)

Sådan afrenser du tapet

Afrenset gammelt tapet

Så er du klar til at starte. Det første du gør er at lave en god afdækning så du skåner gulvet for alt det vand du skal bruge. Rul afdækning ud langs væggene og tape det fast hele vejen rundt til fodpanelet så det slutter tæt. Begynd at skære/ridse huller i den gamle vægbeklædning så du får det åbnet op og modtagelig for din sæbeblanding eller damp. Nu skal du finde din blomsterforstøver eller tapetdamper frem og fylde den med vand og tapetopløser/skyllemiddel. Begynd at vande det gamle tapet ind i din blanding. Dette skal gentages flere gange indtil tapetet begynder at boble op og løsne sig fra væggen. Hold gerne vinduer lukket så fugten ikke trænger ud og brug gerne så varmt vand som muligt (ikke kogene). Nu skal du finde skrabejernet frem og en masse muskler og energi og begynde at skrabe tapetet ned, sidder der flere lag, får du alt det ned du kan og vander/damper ind igen og skraber så videre. Du skal helt ind til den rå væg og få alle små tapet rester ned. Husk at bruge rigeligt med vand det letter arbejdsgange. Nu skal du rydder op, rul afdæknings plastikken sammen og få så meget af det gamle tapet med ind i plastikken. Brug en fugtig klud til at tørre fodlister og karme af for gammel tapet og lim rester af. Nu er du klar til at forsætte med at spartle dine vægge. Det kan du læse mere om her: Spartling af vægge. Rigtig god arbejdslyst :)

 
 
 
 
malerfirma maler malermester afrensning af tapet