malerfirma maler firma malermester hvidovre børndby glostrup rødovre københavn

Maling af udvendige træfacade

Du får her en gør det selv guide til at male dine udvendige træfacader som vi gøre det her i malerfirmet. Husk at alle opgaver er individuelle. Du er altid velkommen til at kontakte malermester Ingemann for gratis vejledning eller et gratis og uforpligtende tilbud på din maler opgaver.

Det skal du bruge til at male dine udvendige træfacader

  1. En højtryks renser med sæbe dispenser

  2. Algefjerne

  3. Et skrabe jern

  4. grundings olie

  5. linolie kit

  6. Pensler eventuelt maler rulle

  7. En god maling, gerne gori

Sådan maler du dine udvendige træfacader 

Du starter med din højtryks renser, du renser nu dine træfacader ned i rent vand så alt skidt og snavs fjernes og gerne så meget af alge fremkomsterne også. Nu fylder du algefjerne i sæbe dispenseren på din højtryks renser og begynder at påføre det på dine facader, følg vejledningen bag på algefjerneren og lad produktet side så længe det anbefales. Så renser du ned igen i rent vand. Lad nu træfacaden tørre godt ud. Nu skal du kontrollere træfacaden for løst maling, forekommer dette skal det fjernes med dit skrabe jern. Nu giver du grundings olie alle de steder der er råt træ. Herefter skal du lukke alle huller og revner med linolie kit. Puha for en omgang men nu er du ved at være klar til at male. Men først går du lige træfacaderne igennem med en kost, for at fjerne eventuelle edderkopper og deres spindelvæv (de er lynhurtigt tilbage selvom du lige har renset facaden).

Så er du klar til at male. Husk at du aldrig må male i direkte sol, så kan malingen ikke nå at trænge ind inde det tørre, så det kræver lidt planlægning at følge solen og husk at male hele facade siden af en gang. Og altid mindst to gange maling. Du kan med fordel rense din facade ned 1 til 2 gange om året med vand for at holde alge forekomster nede. Nu skal malingen bare tørre og du kan nyde dit flotte og korrekt udførte arbejde fra en ligge stol i haven. Rigtig god arbejdslyst :)

 
 
 
 
malerfirma maler malermester maling udvendigt maling af facade maling af træfacade