malerfirma maler firma malermester hvidovre børndby glostrup rødovre københavn

Maling af lofter og vægge

Her får du en guide til at male lofter og vægge som vi gøre det her i malerfirmaet. Vi vil gennemgå hvordan du maler stuen og værelser og hvordan man maler køkkenet og badeværelset. Husk alle opgaver er individuelle. Du er altid velkommen til at kontakte malermester Ingemann for gratis vejledning eller få et gratis og uforpligtende tilbud på din maler opgave.

Det skal du bruge til at male lofter og vægge

  1. Afdækning (plastik eller pap)

  2. Maler tape

  3. Stor og lille rulle samt teleskop stang

  4. En rullespand og rulleposer

  5. Et par maler pensler i forskellige størrelser

  6. En hobbykniv og spartelmasse

  7. Maling af god kvalitet

  8. En maler stige gerne med hank til spanden

  9. Radio med god musik :)

Sådan maler du dine lofter og vægge

Sørg for at lave en omhyggelig afdækning det gøre at resultatet bliver så meget bedre. Rul afdækningen ud og tape fast ved fodlister og samlinger. Hvis du er ny eller ikke skal male træværket er det en god ide at tape fodlister og karme ind, husk at ligger plastik i vindues karme og over radiator. Husk også tape rundt om dine stikkontakter. Sidder der gamle rawplugs i væggen eller loftet kan disse skæres forsigtigt af med hobbykniven, luk hullet med spartelmasse og lad det tørre, når det er tørt kan du slibe det pænt. Brug en kost til at feje vægge og lofter ned for spindelvæv og støv. Nu skal du i gang med det sjove, at male :) Find din rullespand frem og rulleposer, kom en rullepose i spanden, tape den eventuelt fast så den ikke glider rundt. Vi starter med lofterne, brug gerne en maling med lav glans, for eksempel en glans 01, 02 eller glans 5. Start med at beskere rundt langs kanten og husk rundt om lampe udtaget midt i loftet. Gør den store rulle klar, og begynd at rulle loftet, hvis der er et vindue i rummet maler du i den retning lyset kommer ind på den måde vil loftet ikke flakke så nemt. Nu er det tid til væggene, her beskere du igen, op til loftet, ned langs hjørner, nede ved fodpaneler, rundt om karme og stikkontakter, du kan bruge den lille rulle til at komme så langt ind bag din radiator som muligt. I stue, værelser og entré anbefaler vi at du bruger en glans 5 eller glans 10 (glans 10 er mere vask bar). Så det bare at rulle derud af, husk at male vådt i vådt, ingen pauser midt i en væg og husk ikke at spare på maling.

Maling af køkken

Det er samme fremgangs måde som nævnt oven for, her er der bare større krav til glansen i malingen. Lofterne males som nævnt ovenfor men væggene skal som minimum have glans 10 og ved håndvasken og komfuret giver vi altid glans 25 for at forhindre vand og fugt ødelægger væggen.

Maling af badeværelse

Her er det igen samme fremgangs måde som ved at male lofter og vægge. Her er kravet bare det SKAL som minimum males i glans 25 dette kaldes også for vådrums maling, det skal bruges både på lofter og vægge for at sikre der ikke kommer fugt skade bagved malingen.


Nu er du klar til at male fodlister og karme. Du kan læse mere om hvordan man maler fodlister og karme her. Rigtig god arbejdslyst :)

 
 
 
 
malerfirma maler malermester maling af lofter og vægge maling af køkken maling af badeværelse