malerfirma maler firma malermester hvidovre børndby glostrup rødovre københavn

Sådan spartler du

Her kommer der en guide til at spartle lofter og vægge samt spartling af gips som vi gør det her i malerfirmaet. Du er altid velkommen til at kontakte os for gratis vejledning eller et gratis og uforpligtende tilbud på din spartel opgave.

Det skal du bruge til din spartel opgave

  1. Afdækning (plastik eller pap)

  2. Tape

  3. Tre forskellige størrelser spartler

  4. Spartelmasse i medium eller grov hvis væggene er meget ujævne

  5. Papirstrimmel (Kun ved ny gips )

  6. En godkendt spartelmasse til papirstrimmel (Kun ved ny gips)

  7. En girafsliber (kan lejes i de fleste byggemarkeder)

  8. Slibepapir Korn 100

  9. Mikro grunder/Forankrings grunder

Sådan spartler du vægge og lofter

spartel arbejder sparling fuldspartling

Det første du skal i gang med er en god afdækning, dæk hele gulv arealet af så du ikke taber eller træder spartelmasse ud på gulvet, tape afdækningen fast ved fodlister og samlinger i afdækningen. Begynd at lukke bore huller, revner og hakker med spartelmassen, det kan være en fordel at røre spartelmassen rundt med en rørepind for at få en bedre konsistens. Nu skal du i gang med at fuld spartle, man lægger en god mængde spartelmasse på spartlen og begynder nede fra fodlisterne og trækker op gør dette en meter langs fodlisten og træk så spartelmasse fra loft kanten og ned så det mødes, ved hjørner trækker man vandret ca. 30-40 cm ind på væggen, gør dette på hele fladen. Lad spartelmassen tørre til dagen efter, det er en god ide at have varme i rummet og vinduet lidt åbent så det tørre hurtigere og fugten kan komme ud. Har du spartlet væggene pænt kan du nu begynde at spartle anden gang, hvis der klatter eller spartel spor skal disse lige slibes ned inden andet lag påføres. Gentag måden anden gang som du gjorde første gang, lad det igen tørre natten over. Nu skal du i gang med at slibe væggene. Her bruger du din giafsliber til de store lige flader, til overfladen er glat og jævn. I hjørner og kanter sliber du med et stykke sandpapir i hånden (husk støvmaske). Når alt er slebet pænt og jævnt skal du støvsuge alt det løse støv op og gerne skrifte afdækningen til en frisk uden støv og spartel klatter. Nu skal væggene grundes, her ruller du din mikro grunder på de store flader og bruger en pensel til hjørner og kanter. Du er nu klar til at opsætte filt på dine ny spartlede vægge. Du kan læse mere om at opsætte filt her. Rigtig god arbejdslyst :)

Spartling af gipsplader

Når du skal spartle gipsplader skal du først i gang med at spartle samlingerne og alle skrue hullerne. Du skal bruge en godkendt spartelmasse til samlingerne, du fylder samlingerne med massen og i lægger papirstrimmel og presser det fast med dig spartel, der må ikke være luft lommer under papiret. Når det er tørret spartler du samlingerne igen med almindeligt sandspartel. Husk at lukke alle søm huller med spartelmasse. Når det hele er tørt fuld spartler du væggene som nævnt oven for og sliber og grunder som også er nævnt ovenfor. Du er nu klar til at sætte filt op. Du kan læse mere om opsætning af filt her. Rigtig god arbejdslyst :)

 
 
 
 
malerfirma maler malermester spartel arbejde